percintaan kau & aku~

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, December 8, 2010

~ SyG MaK ~


mlm ni aku rase sunyi sgt2...
baru sekejap tadi rumh aku riuh 2 dgn gelak tawa mak aku.. :)
di tambah lagi kak nor sefamily, ucu sefamily.. bez sgt2 bork mcm2 hal..tp isu yg hangt di bncgkan adalah pasal eppi ..hahahaaaa...semua org sibuk carikan die keje.

* makan besar*

aku da lalui semua nie.. tekanan ade, pening2 + blur2 pun ade..
mane x nyer...semua org push suh keje...
org paling kuat adalah mak aku..
asyik nk membebel je la kan..haha...
tp aku tahu setiap mak aku wat untuk aku adlh untuk kebaikkan aku nnt
citer pasl mak aku nih...
mcm nk nanges pon ade.. lg bape hari, bape minggu, bape jam & saat aku  akn di lepaskan..
pd lelaki yg aku gelarkan seorg suami~
walaupon mak da kenal rapat dgn die..tp dlm hati ttp trdetik kerisauan..
lagi2  aku sorg je perempun dlm 3 org ank nyer..

 * nih kn skandal mak taw..nih artist veteran..name pe ek..hahaha*

*dari hati mak*
ku menangis membayangkan
betapa kejamnya dirimu atas diriku
kau duakan cinta ini
kau pergi bersamanya..

ku menangis melepaskan
kepergian dirimu dari sisi hidupku

maafkanlah kite mak...slalu je wat mak terasa,
kecik hati,
menagis... dgn kedegilan kiter..
selalu je nk debate dgn mak..

tp mak.... kena tahu..
~kiter adalah racun & kiter jugalah penawar dlm hati mak~




Tuesday, December 7, 2010

JOM MAKAN KAT MURNI ~ MARVELOUSS GILER~

emy : syg... mlm ni nk mkn maner? 
ezo : kite mamam kat MURNI yg abg bgthu anje hrtu nk x?
emy : nak - nak!! yeah...g mamam tmpt bru..bez x? 
ezo : ok jom.. jgn trkejut taw tmpt nyer..tp yg beznyer..semua jenis mknn ade...oder je.
emy : ha?? yeker semua ade?? bez nye

aku dgn ezo mmg suke makan.. paling suke mstilah aku kan... tabiat aku lak semua jenis mknn aku nk try..x kisahla restorn cafe, fast food ker..aku pegi.. semua tmpt aku pegi.. naseb bek dapt tung yg layan je kehendak aku... on jer..bf ko mampu?? lalalaaaaa ~~ooops...

MURNI restaurant ni trletk kat ss2 petaling jaya.. on GPS korg..carik la sdri.huhuhu...
1st time dtg mmg agk pelik bin terkejut r coz kan tmpt duduk korg mkn tuh kat kaki 5 kedai k.. name sket funyer femes.. customer yg dtg..O.M.G ! ramai giler vavi uols...tp tmpt duduk mak aih...   klu korg period toksah dtg (tu aku la) sbb leh wat x de mood.. haha~

tmpt mkn nih style mcm mkn kat LINE CLEAR nasi kandar kat penang tuh.. femes giler..semua org tahu betape sedp nyer tmpt tuh..tp harap bersbr la .. x mcm 5 star bg rate kdi mkn..
menu nih aku yg pooonya.. name saintifik nyer NASI GORENG CHICKEN CHOP BLCK PAPER
yg ni lak ezo punyer : NAPOLEON
air pulk kiteorg oder DONT WORRY ( aku) I LUV U (ezo)

rase tip top..kalau nk dtg mkn..korg kena puase 2 hri la sbb nyer bnyk giler ...lau geng nasi ambang aku rase boley kasi settle la wakakaka.. hrge setiap menu buleh runding..(ske ati ko jer)..hrge nyer mcm biase r mcm ala kenny rogers.. ~SELAMAT MENCUBE~

















Tuesday, November 30, 2010

BENCI KAU SAMPAI MATI!!!!

waktu bergulir lambat..
 merantai langkah perjalanan kita..
berjuta cerita terukir dalam..
menjadi sebuah delima...

ape kau pikir kau suci dari pandangan mata manusia yg bergelar LELAKI? kau hanya perempuan kampung yang penuh berselindung dgn kelembutan kau..dgn madah kata yg penuh manja dan menggoda..kau gunakan kenaifan kau untuk meraih perhatian dan simpati dr semua LELAKI & mangkuk2 di sekeliling kau untuk percaya semua dongengan kau..bodoh nak mampus !!!... 

tp bagi aku...walau hanya seketika mengenali diri kau PEREMPUAN yg ku gelar kan s****l..amat2, sgt2 la keji & jijik pd aku yg lagi baik si babi berbanding kau PEREMPUAN!! yg pernh membuat aku jatuh suatu ketika dulu kerana kau berjaya menguasai hati, perasaan, simpati, kasih sayang, cinta dari SESEORANG LELAKI  yg aku sgt percayai .. bg aku same je kebodohan nye.. sgt jijik relationship korang ..hahahaaa....


kau chantek kerr? (O.M.G!! bontot babun lgi cantik) kau stylo ker? ( owh my guchhi!! kot la dgn selipar jepon ko rm 10 tuh bsrta bju psr mlm.. lalalala ~ ~) ko sexy ? ( uwerrkkk!!! bdn ko yg sekeping mcm ikan masin yg kat kedai runcit uncle yeoh tu lg seksi) ko sopan santun & berbudi pekerti ke? ( emm..prmpn GRO tu lagi berbudi bhs) ko pandai ke? ( lau kau pandai x de la ko repeat papper dulu kat uitm dungun kan) kau mude sgt ke? ( hello !!! usia kau dgn perangai ko yg tua tuh x patut la @ ko culture shock) ... so ape yg ko ade nk tunjuk hebat dekat haku... aper?? aper?? aper??


ape lagi yg kau nak sgt dari aku ... and ape sgt yg kau nk berlaku dlm relationship aku, life aku ? but 4 me ya..hahaha...
KO TAHU AKU NAK APE BERLAKU DLM HIDUP KO??? aku nk kau cepat seket mam--pos!!
kurang la sket makhluk yg x berguna sejenis & seketurunan ko nih..


lau ko still x puas hati dgn haku ..walaupon aku x cari mslh lgsg sekecik kuman pon dgn ko... ko nak buat ape? leh tolong berambus x dlm hidup aku...yg aku nk dgr cerita pasal ko nih...bila org bgth ko da mati... aku SUKE sgt2...tu jer...


aku x ske ko nk kecoh2, poyo2 ko ni la..tu lah..weh...weh... ko sape? ko ngat aku heran ker.. aku kesian sgt adelah.. jenis org mcm ko nih kurg perhatian & kasih syg.. jd sila lah cr pasal dgn org len not me!!

Wednesday, November 17, 2010

musuh terbesar dalam diri kite

Musuh terbesar kita sebetulnya adalah pikiran negatif yang bersarang dalam pikiran kita. Saat kesulitan atau hambatan muncul, pikiran negatif itu mulai bekerja menghembuskan pikiran-pikiran buruk, mencari-cari pembenarannya, dan berujung pada sebuah penilaian atau bahkan penghakiman.

Semua penilaian bermula dari pikiran kita. Di setiap kate-kate yang tak diharapkan, pikiran negatif tersebut akan mengeluarkn reaksi pembenaran yang mungkin sementara membuat KAMU “senang” kerana memuaskan ego KAMU, namun sama sekali tak membantu mengubah hidup KAMU menjadi lebih baik & bhgia selamenyer~

Boleh saja KAMU membantah dan kembali menolak. Tapi sejatinya jika kite ingin mengubah diri kite menjadi lebih baik: mengape kite fokus pada hal yang tidak kite inginkan dan bukan pada hal yang kite inginkan????

Jika KAMU ingin memperbaiki kasut KAMU yang rosak, mengapa KAMU kelang kabut dengan kasut orang lain yang baik-baik saja. Apakah dengan begitu kasut KAMU akan kembali baik dengan sendirinyer? AKU jamin tidak!

Itulah pentingnya mental yg positif. Dari mental positif perubahan dalam hidup kite bermula. Lebih detailnyerr...

Jika kamu fokus pada sesuatu yang tak kamu inginkan, blh jd abaikn apa yang KAMU  inginkan...
hoyeh2...  :)

Monday, November 15, 2010

* pHoTo ShOOt AT iStAnA bEsAr jOhOr *

CIK NURUL & CIK DAYAH


13 noVemBer 2010, temujanji lokasi johor bahru.
jam di tangan sudey pukol 8.30 a.m alamak!! aku lambat dah nih..mane abg ramlee nih..pick up da phone lor..reply da msg ma....

start kete arr..vrooom!!! pandai2 la abg ramlee deal dgn mak..hik..hik..
adoii hr mggu pon x kan jem gak kowt..panas da nih..pagi lagik mthri da pns terik huisshhh..

truut...truuttt... ( actually lagu dr pink) ..haduiiii slh sorg ahli kumpuln trip da tepon..
aku da thu la sbb pe yer... aku x answer pon..sbb mak aku bnyk kali pesan ( *awk jgn nk pick up fon ke reply msg yer time drive !!!*) so x jwb la t masuk neraka taw..

sesampai je kat tmpt brkumpol we all trus gerk ke lokasi ..
* nek kete ko je la nurul* ~ wokey ..

skip---skip----da script

yeahh smpai gak ^ISTANA BESAR JOHOR^
suasana pagi kat saner sejook jew..bez2..ramai org jog, tp MoTiF 1st kami adalah Photo shoooot!!!



tap...tap...tap..si aida amek pic dayah kat bekas istana lame..
tin...tin...tin... * eh kamu nih TOLONG KELUAR DR KWSN NI!!! da ade tali merah ni pon kamu masuk...sy nk kamu semua keluar dr kwsn ni skrg juge !!

ops..pak cik guard istana nmpk kiteorg masuk kwsn bgnn istana lame ..
hahaaa...mmg x blh masuk pon.sbb tempat tu x di benarkan masuk..sbb juga struktur bgnn tuh da x kukuh & ade separuh lantai kayu bangnn tuh da pon roboh.

teruja bile dapat masuk muzium istana nih..beranganla masing2 kalau la jd ank raje,mak raje & juge tukg masak raje??? ha korg ade berangn nk jd tukg mask raje..


~skip ---skip---skip ~

DAULAT TUANKU














Sunday, November 14, 2010

HANTARAN AL-QURAN

Kepade mreke2 yg nk menghantar dan menerime hantaran...pk2n


“Sayang, tengok nih. Cantiknya AlQuran nih. Warna keemasan. Sesuai untuk kita buat hantaran” pekik Jamilah kepada Nabil...


“Sini pun cantik juga. Warna unggu keemasan. Mana satu kita nak beli nih” balas Nabil.


Mereka sedang asyik mencari bahan-bahan untuk dibuat hantaran. Tinggal satu lagi yang masih dicari-cari iaitu AlQuran yang bakal dijadikan hantaran.


“Tapi, yang ni lagi best, ada terjemahan arab” keluh Jamilah.


“Ala, awak bukan reti pun bahasa arab” jawab Nabil. Tergelak Jamilah. Berbahagia rasanya dapat calon suami seperti Nabil. Prihatin.


“Apa yang saudara cari tu. Nampak seronok saya lihat” tegur pakcik berbaju putih. Jaluran baju ke bawah menampakkan lagi seri wajah seorang pakcik dalam lingkungan 40-an.


“Oh, kami cari AlQuran. Nak buat hantaran. Maklumlah, nak bina masjid” sengih Nabil. Jamilah ikut senyum tidak jauh dari situ..


“Oh. Bagus lah. Adik selalu baca waktu bila?” pakcik menyoal sambil tersenyum.


“Aa.. aa.. lama dah saya tak baca, pakcik“ teragak-agak Nabil menjawab. Jamilah sudah di sebelah rak yang lain.


“Kalau gitu, tak perlu lah beli AlQuran kalau sekadar hantaran. Kesian ALQuran. Itu bukan kitab hiasan, dik” tegur pakcik berhemah.


“Alah, pakcik nih. Kacau daun pulak urusan orang muda. Kami beli ni nak baca la” tiba-tiba Jamilah muncul dengan selamba jawapannya.


“Oh, baguslah. Kalau gitu beli lah tafsir ArRahman. Ada tafsiran lagi” cadang pakcik. Mukanya nampak seperti orang-orang ahli masjid.


“Ala, besar lah pakcik. Kami nak pilih nih. Kiut lagi” senyum Jamilah mengangkat bungkusan AlQuran warna unggu keemasan. Saiznya kecil.


“Jangan lupa baca ya” pakcik dengan selamba sambil meninggalkan pasangan tersebut.


“Sibuk je la pakcik tu” Jamilah mengomel.


Nabil kelihatan serba salah. Mungkin ‘terpukul’ dengan kata-kata seorang pakcik yang muncul secara tiba-tiba.


Hari yang dinantikan sudah tiba. Mereka sudah bersolek. Hari nan indah. Terlalu indah buat pasangan teruna dan dara yang bakal disatukan. Nabil dan Jamilah tidak sabar-sabar menantikan ucapan indah tersebut. Pak imam baru sahaja sampai.


“Assalamualaikum semua” ucapan salam Pak Imam bergema.


Nabil bagai hidup semula. Dirinya terkejut. Jantung bagai gugur serta merta. Mungkin tidak percaya apa yang dipandangnya dihadapan. Ahli-ahli keluarga berebut-rebut bersalaman dengan Pak Imam. Mukanya berseri-seri. Janggutnya putih. Jubah putih. Rambutnya ada yang berwarna putih.


“Inikah pengantin hari ini?” tegur selamba Ustaz Saad.


“Pak.. Ustaz.. kabar baik, pak... usta.. ustazz..” jawab Nabil mengigil. Jamilah juga terkebil-kebil melihat kelibat orang yang dikenali di kedai buku 2 bulan lalu.


“Oh, sebelum tu, saya suka mendengar bacaan adik Nabil. Mudah-mudahan kita dapat mengambil manfaat dari bacaan pengantin” cadang Ustaz Saad. Kelihatan orang ramai mengiyakan. Maklumlah, ustaz Saad merupakan antara orang dikenali oleh ahli-ahli sebagai penceramah tetap setiap hari Khamis selepas maghrib.


Nabil menelan air liur. Baginya inilah saat paling menyeramkan bagi dirinya. Peluh membasahi baju melayu satin berwarna putih.


“Ss.. su.. surah apa ustaz?” Nabil cuba mengagahkan diri. Jamilah masih melihat dari tepi tirai. Memegang kepalanya. Seperti mengagak benda yang sebaliknya berlaku.


“Oh, ayat yang mudah ja. Baca 3 ayat Surah ArRa’d” kata ustaz Saad sambil menunjukkan baris giginya yang putih hasil bersugi setiap solat mengikut sunnah nabi. Surah Ar Rad


Surah Ar Ra'd


“ Apa benda nih ” detik hati Nabil.


“ Bismillahirrahmaani rrahim.. ALL..MAA.. RIII..!! ” berlagu Nabil.


Kelihatan gemuruh satu rumah pengantin perempuan. Ada yang keluar dari rumah menahan gelak. Ada yang mengeluarkan air mata menahan kelucuan. Ada yang menggeleng-geleng kepala. Ibu bapa Jamilah merah padam wajahnya. Jamilah entah ke mana, mungkin berpura-pura ke tandas.


“ Baru ustaz tahu ada kalimah almari di dalam ALQuran. Adik Nabil, cara bacanya seperti begini : A ’ uzubillahiminnassya itaanirra jim.. Bismillahirrahmanir rahim.. ALIF.. LAMM.. MIMMM... RAA.. ” kedengar suara gemersik Ustaz Sa ’ ad. Orang ramai kelihatan ingin mendengar lebih banyak lagi alunan irama ALQurannya.


Nabil berasa seperti kilat menyambar kepalanya.


“ Nabil, kamu jangan merendah-rendahkan kitab petunjuk iaitu AlQuran. Ianya hendaklah dibaca bukan sekadar dijadikan hantaran. Malah lebih malang perlakuan seperti ini seolah-olah menghina ALQuran. Beli ALQuran kemudian menaruh di tempat-tempat tinggi seolah-olah ianya sudah cukup bagi seorang muslim ” tazkirah sudah bermula. Orang ramai memang senang cara penyampaian ustaz Sa ’ ad.




“ Tinggi mana pun kamu belajar, tiada gunanya kitab yang tidak berubah ini tidak mampu kamu baca. Kitab ini pasti begini rupanya, ayatnya tetap sama, kedudukannya tidak sama. Malah, ketahuilah Allah akan menjaganya sehingga hari kiamat. Nabil, kalau kamu tahu orang-orang yang mengaku kitab AlQuran sebagai kitab petunjuk kemudian diabaikan dia pasti dilaknat oleh AlQuran itu sendiri. Tetapi beruntungnya orang-orangnya memanfaatkan AlQuran setiap hari, membacanya, menghafalnya, mengamalkan menjadikan hati terlalu tenang walapun dia bukannya seorang yang tinggi pelajarannya, kaya hidupnya dan sebagainya.. ” penutup Ustaz Sa ’ ad sudah dikagumi orang terutama yang mengikuti ceramahnya.


Hari semakin cepat berlalu..


Nabil sudah melalui hari-hari yang indah. Kitab ALQUran yang menjadi hantaran pertunangan sudah menjadi diari kehidupannya yang aktif setiap hari.


Pit.. Pit! Jangan lupa datang rumah ustaz malam nih. Kita belajar sama-sama. Jangan lupa bawa isteri sekali ya Nabil. SMS dari ustaz Sa ’ ad tiba. Jamilah senyum disisi suaminya, Nabil.    read dis..     Rasulullah (Sallallahu alaihi wasallam) said: 'When a man dies and his relatives are busy in funeral, there stands an extremely handsome man by his head. When the dead body is shrouded, that man gets in between the shroud and the chest of the deceased.


Rasulullah (Sallallahu alaihi wasallam) bersabda : 'Bila seseorang lelaki itu mati dan saudaranya sibuk dengan pengebumiannya,  berdiri lelaki yang betul-betul kacak di bahagian kepalanya. Bila mayatnya dikapan, lelaki itu berada di antara kain kapan dan si mati.


Selepas pengebumian, semua orang pulang ke rumah, 2 malaikat Mungkar dan Nakir, datang dalam kubur dan cuba memisahkan lelaki kacak ini supaya mereka boleh menyoal lelaki yang telah meninggal itu seorang diri mengenai ketaatannya kepada Allah. Tapi lelaki kacak itu berkata, Dia adalah temanku, dia adalah kawanku. Aku takkan meninggalkannya seorang diri walau apa pun. Jika kamu ditetapkan untuk menyoal, lakukanlah tugasmu. Aku tidak boleh meninggalkannya sehingga aku dapati dia dimasukkan ke dalam Syurga.'


Thereafter he turns to his dead companion and says, 'I am the Qur'an, which you used to read, sometimes in a loud voice and sometimes in a low voice. Do not worry. After the interrogation of Munkar and Naker, you will have no grief.'


Selepas itu dia berpaling pada temannya yang meninggal dan berkata,'Aku adalah Al-Quran, yang mana kamu membacanya, kadang-kadang dengan suara yang nyaring dan kadang-kadang dengan suara yang perlahan. Jangan bimbang. Selepas soal siasat dari Mungkar dan Nakir, kamu tidak akan bersedih.'


When the interrogation is over, the handsome man arranges for him from Al-Mala'ul A'laa (the angels in Heaven) silk bedding filled with musk.


 Selepas soal siasat selesai, lelaki kacak mengatur untuknya daripada Al-Mala'ul A'laa (malaikat dalam Syurga) tempat tidur dari sutera yang dipenuhi bauan kesturi


Rasulullah (Sallallahu alaihi wasallam) said: 'On the Day of Judgement, before Allah, no other Intercessor will have a greater status than the Qur'an, neither a Prophet nor an angel.'


Rasulullah (Sallallahu alaihi wasallam) bersabda :'Di hari pengadilan, di hadapan Allah, tiada syafaat yang lebih baik darjatnya daripada Quran, mahupun dari nabi atau malaikat.'


Please keep forwarding this 'Hadith' to all ....because


Sila sebarkan Hadis ini kepada semua ........kerana


Rasulullah (Sallallahu alaihi wasallam) said:


'Pass on knowledge from me even if it is only one verse'.


'Sampaikan pengetahuan dari ku walaupun hanya satu ayat.'

Saturday, November 6, 2010

YANG KU TAHU..CINTA ITU INDAH..




Tak Pernah Aku Membayangkannya
Bila Insan Sedang Patah Hati
Kali Ini Ku Rasakan Sesungguhnya
Siang Hariku Bagaikan Malam
Pelangipun Berwarnakan Kelam
Inikah Yang Dinamakan Patah Hati

Tak Ingin Kujalani Cinta Yang Begini
Yang Kutahu Cinta Itu Indah
Tak Ingin Kurasakan Jiwa Yang Tak Tenang
Kumau Kau Tetap Disisiku

Dan Tak Ingin Kurasakan Jiwa Yang Tak Tenang
Kumau Kau Tetap Disisiku

Siang Hariku Bagaikan Malam
Pelangi pun Berwarnakan Kelam

Friday, November 5, 2010

KENANGAN BERSAMA WAWA NGEK...

 SAMBUTAN HARI RAYA MBJB

PENJAGA GERAI TOWN PLANNING TERBAIK

RENUNGAN UNTUK FUTURE HUSBAND AKU~( SUKE VS SUKI2)


Kehadapan bakal suamiku (harap-harap ada satu saja kamu).
Oh, Laling (boleh saya call kamu laling kan?)

Laling, saya tulis ini bukan sebab saya sangap nak kahwin laling, walaupun biological clock saya dah tik-tok-tik-tok –kesha dah dengan saya ni. Bukan juga untuk menyindir dan meletak syarat tinggi2 ala puteri Gunung Ledang laling, tapi nukilan ini hanya semata luahan hati saya.

Oh Laling...
Laling, I hope time I jumpa you nanti, you dah bersedia nak settle down and kahwin. Wah laling, geli you vaca statement I kan? Tapi laling, I tak suke couple-couple. Couple dua tiga empat lima tahun pun, last2 putus jugak. I tau laling, ramai lelaki ni couple sekadar nak melepas kesunyian je. Maklum la kurang kasih sayang dari mak. Tapi tanggungjawab tak ada. Paling tak best kalau yang mau geli-geli aje. Eee tak suka la laling! Tambah dosa je tau kapel ni.

So kalau kita jumpa nanti laling, tapi saya jual mahal, laling jangan marah tau. Kalau saya tak boleh dating, you mesej saya dalam Facebook pun tak pe. Jangan mesej2 gersangsudahla! Saya report sama itu Mark Zuckerberg!

Oh laling,
Kalau nanti saya first time jumpa laling saya tanya dah Solat Subuh ke belum, laling jangan marah tau. Wajib tau laling saya ni tak tinggal solat. Saya tengok rakan-rakan saya selalu merungut pakwe die tak bangun pagi. Hantar mesej “good morning” pukul enam pagi haram tak balas. Ring-ring telefon die tiga empat minit pun tak angkat. Last-last pukul lapan baru mesej macam orang mamai “sorry sayang, I baru bangun…makan jom.” Ohh!! Tampar laju-laju! Okeh laling, nanti kalau dalam proses mengenal diri saya miscall-miscall pagi-pagi laling tak angkat…siap laling!

Pastu laling mesti tau Imam kan solat. Paling tidak surah-surahJuz Amma pun jadilah. Qunut pendek Qunut panjang dua-dua mesti tau. Ye la, bukan ke kahwin ni macam bina masjid. Mana ada masjid boleh fungsi kalau takde Imam? Laling kata macamlah saya tak pernah tinggal solat? Eh, of cozz la saya tinggal solat, saya kan perempuan. Kikikiki…

Oh laling,
Kalau awal-awal kahwin nanti saya masak tak sedap laling jangan marah ek. Biasa la, sebelum ni masak untuk mama and papa je. Dah diorang suka garam banyak tu, minyak banyak ni. Tup tap laling kata banyak sangat pulak. Laling, nanti laling tegur la baik-baik. Kata “masakan sayang sedap, lain kali kurang skit garam je.”. penat tau saya masak.

Jangan pulak asyik2 makan kat luar sebab saya masak tak sedap. Paling kurang pun bagila buku resepi sebuah dua untuk hari jadi. Takpun periuk nasi Faber atau Elektrolux. Ni tak, asik-asik lupa je tarikh hari jadi dan hari anniversary kita. Sedih tau kita. Time ni la saya tunggu laling balas segala jerit perih saya masak dan jaga anak laling….

Oh laling,
Tau nanti tak lama lagi bila kahwin laling mesti mau anak. Kalau boleh satu pasukan bolasepak laling nak kan? Ye la, nanti boleh la jemput Chelsea datang KL buat friendly match! Anyway laling, I on je (wah terkejut kau!). Tapi syaratnye laling kenalahtolong-tolong kemas rumah dulu, handle lampin anak sama-sama, paling kurang tolong hidang apa yang saya masak.Penat laling? Saya pon penat gak. Laling pikir, kerja saya 8-5 hari-hari. Balik rumah terus masak makan malam, tukar lampin anak kemas rumah, cuci pinggan, basuh baju…lepas tu kena layan laling pulak. Heisss…kalau kurang layan laling nak jadikan tu alasan pasang dua pulak!

Senang-senang laling, kita upah bibik sorang. Takpe laling, I bayar separuh you bayar separuh. Yang penting kita bahagia…ke laling bahagia?

Oh Laling,
Kalau nanti you jalan-jalan dengan I (of cozz lepas kahwin ok), laling jangan la malu nak pegang tangan. Ni saya tengok, pasangan suami isteri, suami jalan depan, isteri jalan punyelah kat belakang dengan anak-anak, laling. Paling tak best couple-couple muda remaja lalu sebelah boleh pulak bermesra-mesraan. Tangan tu lekatttt je kat pinggang ok.

Laling, kenapa kita tak boleh macam tu? Malu ke laling? Saya tengok suami Arab boleh je pegang tangan bini dia. Bini kemain purdah lagi.(of coz I taktau camne rupa bini die. Kot rupe cam Salma Hayek tak tau la).

Dan laling,
Kalau laling tengok awek-awek cun depan mata jangan la lalingsweet-sweet jelling-jeling pulak. Kalau laling type yang gatal depan-depan saya laling pi usik dia lagi. Amboi laling, laling suruh saya pakai tutup aurat segala jadi wanita muslimah, tup-tap bila laling keluar dgn saya laling pi tengok yang baju singkat macam Fasha Sendat. Apa laling kata “dia pakai macam tu laling tengok la?” Laling, dia pakai macam tu dosa dia dengan Allah aje. Tapi bila laling tengok laling pon tumpang dose sekali. Laling nak? Laling kata laling tak boleh tahan diri dari tengok? OK laling, next time kita keluar saya pakaikanblindfold ya. Dapat jugak pahala saya menghalang zina mata. Hihihhiihhi

Laling,
kalau you betul, betul sedia, I tunggu you lama-lama pun takpe. Maklum la I tau payah nak simpan duit untuk masa depan. Papa I pun makan megi je dulu taw, sebab nak kumpul duit kahwin. Tapi laling, kena la ingat untuk berjimat cermat. Jangan laling merungut sebab kos kahwin tinggi, tup-tap-tup-tap, laling pergi beli iPhone 4. Haa~~ kalau kahwin nanti lagilah. Jangan sengkek kalau anak nak beli coklat Tora Datang Lagi Dengan Mainan Pistol Air tapi laling boleh pulak pergi beliLCD TV. Apa laling kata, itu keperluan kita bersama? Ah, laling sorang je yang akan tengok TV nanti. Mesti laling kongker tengok Chelsea main EPL kan….

Laling, kita tak payah hidup kaya raya pun takpe. Kalau gaji laling kecik, kita campur dua jadi besar. Tapi jangan mengada-ngada nak anak ramai pulak kalau gaji kecik. Tak termakan diorang nanti. Bukan apa, saya cuma ingat kat anak je. Saya dapat makan separuh pinggan takpe. Asal anak dapat makan sampai gemuk macam Giant. Kalau tak dapat fulfill syarat tu jangan harap nak kahwin dua laling!

Cuma ingat laling, cari rezeki halal. Kalau halal, dengan perancangan rapi insyaallah laling, kita senang.

LELAKI UCAP MAAF DAPAT BUAT JANTUNG PEREMPUAN SIHAT


Walau marah macam mana kita dekat seseorang itu, kita jangan pernah melupakan 2 kata ajaib iaitu “terima kasih” dan “maaf“. Mungkin bagi kalian perkataan ini tidak membawa maksud apa-apa, tapi tahukah kalian bahawa hanya dengan meminta maaf kepada perempuan dengan iklas dapat membantu memanjangkan usianya.

Mengucapkan ‘maaf’ mungkin sangat susah dilafaskan kebanyakkan orang terutama lelaki. Akan tetapi, kajian ilmuwan dari Massachusetts University membuktikan, meminta maaf yang ditujukan pada seorang perempuan boleh meningkatkan kesihatannya terutama jantung.

Perempuan yang mempunyai sifat kelakuan kasar atau menyakitkan dari orang lain boleh menyebabkan peningkatan tekanan darah yang dapat memacu risiko serangan jantung atau stroke. Namun ketika mendengarkan kata ‘maaf‘ dapat menurunkan tekanan darahnya dan secara automatiknya dapat kembali normal sekitar 20% lebih cepat.


Sebaliknya tekanan darah laki-laki akan 20% lebih lama untuk pulih setelah mendengar permintaan maaf kerana mendapat perlakuan tak tenang. Hal ini menunjukkan seseorang lelaki cenderung bekerja lebih keras setelah mendengar pengakuan bersalah.

Kajian ini dilakukan ilmuwan di University of Massachusetts Medical School di Worcester, AS. Kajian mengukur tekanan di astolik dari 29 orang lelaki dan 59 perempuan.

Tekanan darah yang diukur dalam kajian ini adalah tekanan darah di astolik, iaitu tekanan dalam darah antara detik jantung atau tekanan dalam arteri-arteri ketika jantung istirehat setelah penat 'bekerja'. Jika tekanan terlalu tinggi, ia dapat meningkatkan kemungkinan stroke atau serangan jantung pada orang tersebut.

Jadi,sayangilah pasangan kalian.Jangan lupa berterima kasih dan meminta maaf.

"STOP THE SHOOTING FRENZY!!!!!!!!!! PLZZZ!!!




THE Sahabat Alam Malaysia (SAM) strongly condemns the Ipoh City Council for their viciousness and aimless killing of an innocent licensed dog which was brutally shot by trigger-happy canine shooters.
SAM was informed the dog was a loyal companion to an elderly lady for years. It was left standing outside her gate for a few minutes while she went inside her house to take some plastic bags for dog poo before her walking exercise with her canine partner.
That is responsible ownership. When she came out of her home, her dog was nowhere to be seen, and what shocked and traumatised her was the sight of the carcass of her dead pet.
The attitude towards dogs by municipal councils is appalling, often putting the blame from pets to their owners and then onto the hapless victims which unfortunately have no voice.
The shoot-to-kill mentality of local authorities' dog shooters should be addressed immediately and stringent measures must be taken to stop this killing frenzy of the Ipoh City Council.
For years, animal groups have expressed outrage over dog shooting, whether licensed or strays, but the municipal councils are insensitive to the numerous calls against this act.
SAM does not see why shooting should be carried out when it is so cruel and dangerous as a stray bullet may hit any member of the public. There were cases of a bullet grazing the animal causing a big open wound with maggots thriving on it.
The bloody and unacceptable practice of shooting dogs openly on the streets must be stopped by all municipal councils. It is not strays at risk from dog shooting teams but people's pets which are also in danger of being killed.
These methods are inhumane, causing the animals great pain and suffering. They are also ineffective in the long term as they do not address the cause of the strays problem.
SAM is firmly against the uncivilised methods of eliminating strays through shooting.
SAM proposes that councils work together with the relevant non-governmental organisations in coming up with guidelines for the sound management of the dog population.
It is the councils' responsibility to embark on educating the public about responsible dog ownership so owners know about sterilising and caring for their animals to prevent their abandonment.
The enforcement of animal welfare legislation is also important to ensure people will treat pets humanely.
* pls la u all..termasuk la PBT..jgn la main tembak je anjing2 nih...walaupun anjg2 nih berbahaya..tp ade care len...anjing 2 ni x nk jd binatang taw!!! lbh bek tukarkan manusia2 yg x brgune tuh jd anjing!!! anjing jd manusia... hmmmm...

Wednesday, November 3, 2010

TO EZO!


aku tahu...kehidupan kau boleh tanpa aku..
kau mampu gembira tanpa aku...
boleh survive tanpa aku...
but..even if u turn me away... i will still choose to stay wif u ezo,
n be ur sweetest stranger 4 eva.. 

 
i relive that you always in my mind,
bring it back to life,
and i relize that when i do, i always feel a strange
combination of sadness and joy..first u will smile,
and then u will cry..dont say u haven't been warned.
u are in my life of true love, first love, and everlasting love that
i will never forget,
u are touch of humour added to the emotion that i fell.
thanks my luv...

HURMMMM......ASIK GADO JEW

Tuesday, November 2, 2010

SINGAPORE

30 october 2010 we all to c-nga-pore lagik...
but kali nih dayah x follow coz blk kg...dayah nih kg.com sgt taw..
but yg follow this trip..trip kecil kecilan nih si wawa..c bok sgt nk ke sgpore.

first location kiteorg gi shopping dulu..hik..hik...
g ikea je pon..beli adiah aida..yg da dekt sebulan kawen..tp naseb baik hati kiteorg baik...belikan la die adiah..
collect2 r sowang $..... (oooopssss...secret ma).. ni ikhlas tak ko dayah..lalaaaa~ ~..
adiah pe yg kiteorg beli rahsia la weyh..

aku pon mngambil kesempatan gak la...mcm biasa la kan..pantang lau berjalan 2 x membeli...
beli ar duit juta2 nk jatuh kat riba aku...panjang berjela2 la aku nk list kan kat otak aku ni nk beli aper ..
ley g tours 1 dunia...sampai muntah..
kan bez lau jb like singapore..x pun jepun ke, dubai ke... wow..melampau2 la imaginasi nih..over!

kat sgapore we all makan nasi ayam penyet ori punyer dari indonesia..price pon ori ..haaha..menu mknn semua same tap air yg di or-der len2.. ade pinenapple juice, orange juice, blueberry n ice lemon tea only..huhu..yg kat mlsia pon adew.

tp aku heran sbb yg di -order nanas jus..but rase oren jus plak.. ghupenyer si wawa nih mnum air aku.."kite try je kak nurul" mmg mcm oren jus..tp da separuh die try..hahaha...gilaks btol boodak si nadz ni ..ha sudeyy..ko hambik je air tu eh.. 

sgpore mmg nice city (C-TE)

sgapore mcm 2 ade..just u all kenala spent a lot money..
nmpk $2 dollar mcm rm 2 jer taw..bhy..awasi mata anda!!

ade bnyk sgt shopping complex..branded2..bez2..nk cari suvernior leh cari kat bugis street or bugis junction

nk mkn murh2 ala2 stall g la kat " Arab Street" ,
belakang tuh adalah fullerton hotel..
happy sgt2...sgapore !!! t i'm come back wif my hubby ..i nk round abs 1 sgpore..n pastu going to next location!!